Online wedstrijden: geen addertjes onder het gras?

Op het internet is ongeveer alles mogelijk wat ook in de ‘echte’ wereld plaatsvindt. Denken we maar aan shoppen, de krant lezen, communiceren met vrienden of spelletjes spelen. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig. Net zoals je je kans waagt om een prijs te winnen bij het invullen van een kruiswoordraadsel in de krant, kun je dagelijks heel wat prijzen winnen op het wereldwijde web.

De vraag is alleen, is het allemaal wel zo onschuldig? Wil die website een bezoeker gewoon verrassen met een geweldig geschenk, van klein gadget tot een complete reis, of zit er meer achter? We hoeven niet naïef te zijn natuurlijk, er is altijd wel een extra reden waarom een instantie zo’n wedstrijd organiseert.

Dikwijls laat je je e-mailadres achter. Dat kan dan weer gebruikt worden om je nieuwsbrieven toe te sturen. Antwoord je op enkele vraagjes in een enquête, dan verzamelt de ontvanger een schat aan informatie, bijvoorbeeld over je koopgedrag, hobby’s of interesses.

Meedingen naar een toffe prijs is zeker niet verkeerd, maar je leest best even de kleine lettertjes voor je achteloos doorklikt. Goedkoop.be geeft je nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>